StudiePro locatie in
Vlissingen

CSW Bestevaêr

Huiswerkbegeleiding Vlissingen CSW Bestevaêr

Leerlingen van CSW Bestevaêr en het Scheldemond College kunnen bij StudiePro terecht voor huiswerkbegeleiding Vlissingen welke na lestijd in CSW Bestevaer wordt georganiseerd. De huiswerkklas in Vlissingen richt zich specifiek op het maken van huiswerk en het leren concentreren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden, zoals samenvatten, mindmappen, woordjes leren, plannen en structureren. Hierdoor gaan leerlingen slimmer leren, verbeteren de schoolprestaties en is er thuis geen discussie meer over het huiswerk.

contact

Elmar van Meerkerk // 06-38689549
email // Bestevaer@studiepro.nl

kosten

klik hier voor een overzicht van de tarieven.

tijdstip

De huiswerkklas wordt dagelijks (maandag- donderdag) georganiseerd van 14:15 uur tot 16:45 uur. Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn en mogen pas na dat uur vertrekken als ze kunnen aantonen dat het huiswerk voor de volgende dag naar behoren is gemaakt.

verschillen huiswerkklas en huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas 

Huiswerkklas pro

(2 dagen huiswerkklas & 1 dag huiswerkbegeleiding per week) 

Huiswerkbegeleiding

Geadviseerd om huiswerk te structuren en bij kleine achterstanden (max 2 tekorten)

Geadviseerd als er naast structuur ook gewerkt moet worden aan leren leren of als er hulp nodig is bij maximaal 1 vak. 

Geadviseerd wanneer ouders volledig ontzorgt willen worden er wordt gewerkt aan leren leren en vakinhoudelijke kennis. In korte tijd tekorten wegwerken

Na het laatste lesuur in school 

Combinatie in school en in ons kantoor

In ons kantoor

Leerling moet verplicht 1 uur aan zijn schoolwerk werken

Leerling blijft 2 uur tijdens de huiswerkbegeleiding en 1 uur tijdens de huiswerkklas

Leerling moet verplicht 2 uur aan schoolwerk werken.

Samen met de leerling wordt een planning gemaakt

Samen met de leerling wordt een planning gemaakt

Samen met de leerling wordt een planning gemaakt

Werken aan motivatie en structureren

Werken aan leren leren, motivatie en structureren

Werken aan leren leren, motivatie en structureren

Uitleg waar mogelijk

Vakinhoudelijke uitleg (ieder vak) op de dag in ons kantoor 

Vakinhoudelijke uitleg (ieder vak)

Overhoren wanneer mogelijk

Maak en leerwerk wordt gecontroleerd de dag in het kantoor

Al het maak en leerwerk wordt gecontroleerd en overhoord

Maandelijks voortgangsverslag 

Wekelijks voortgangsverslag 

Dagelijks voortgangsverslag

Speciale toets week planning

Speciale toets week planning

Examenbegeleiding en overhoringen

Periodieke evaluatie met ouders

Tarieven

Tarieven

Tarieven

Alle Diensten

Huiswerkbegeleiding

Wanneer u kiest voor huiswerkbegeleiding komt de leerling één tot vijf middagen per week naar ons kantoor aan de Seissingel in Middelburg. Hier werken we in klein groepsverband aan: Werken aan plannen, structuur, leren leren, discipline en motivatie Leren Plannen Het structureren van huiswerk. Discipline Motivatie Maak- en leerwerk Leren, Leren Via ons online leerling volgsysteem wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de leerling.

Examenbegeleiding

De examenbegeleiding is bedoeld voor alle leerlingen die in hun examenjaar zitten. Tijdens de begeleiding werken we één tot vijf middagen in de week aan het oefenen met examenvragen. Er wordt hierbij extra aandacht geschonken aan moeilijke vakken en daarnaast werken we aan het leren plannen, structureren en discipline en motivatie. Via ons online leerling volgsysteem houden we u op de hoogte van de vorderingen, middels dagelijks verslag.

Bijles

Tijdens de bijlessen wordt er gewerkt aan de achterstanden van de leerling. Één op één wordt er minimaal 1 uur per week samen met de docent gekeken naar de lesstof en wordt deze geoefend en doorgenomen. De leerling krijgt de kans zijn vragen goed uitgelegd te krijgen en daarbij is er aandacht voor de individuele behoeftes van de leerling. Na elke les ontvangt u verslag van ons in ons online leerling volgsysteem. Bijlessen kunnen thuis, op school, online of aan de seissingel 100, te Middelburg worden gegeven.

Cursus Leren Leren

Aangezien iedere leerling zijn eigen leerstijl moet ontdekken en lesstof bij iedere leerling anders in zijn of haar hersenen wordt verwerkt, wordt er in de eerste les aandacht besteed aan informatieverwerking en wat daarop van invloed is. Vervolgens wordt er gewerkt aan: Leerstijl, Leerstrategie, Concentratie, Motivatie, Plannen en organiseren en Evalueren. Tijdens deze cursus ontdekt de leerling welke manier van leren bij hem/haar past en hoe hij deze het beste in kan zetten.

Faalangst Reductie

StudiePro heeft een faalangst reductie training ontwikkeld voor middelbare school leerlingen, waarin er wordt geleerd hoe je met faalangst en examenvrees omgaat. In deze training gaan we niet met leerstof aan de slag, maar met de oorzaak van de angst voor een toets, presentatie of examen. Vaak blijkt deze oorzaak te liggen in de gedachten die een leerling heeft over een van deze punten. Door middel van de training leert een leerling deze negatieve gedachten om te zetten in positieve waardoor het gevoel over het voorbereiden van een toets of het maken van de toets verandert. Dit resulteert vaak direct in minder zenuwen, minder black-outs en betere schoolresultaten.
Online Begeleiding Virtuwijs

Online Begeleiding

Bij Virtuwijs kunnen leerlingen terecht voor online huiswerkbegeleiding en bijles. Daarnaast bieden wij de unieke mogelijkheid van online huiswerkhulp on demand (Eerste Hulp Bij Huiswerk). Loopt uw zoon of dochter vast bij het maken van het huiswerk, dan helpt een van onze coaches ze direct online verder. Wij geven persoonlijke huiswerkhulp thuis, waar en wanneer uw zoon of dochter dit nodig heeft, voor alle vakken en op elk niveau.

Nog niet overtuigd?

Meld je aan en loop gratis een dag mee om te kijken of huiswerkbegeleiding bij je past!