Huiswerkklas Calvijn

Middelburg en Krabbendijke (Appelstraat)

Vanaf februari 2019 organiseert StudiePro in samenwerking met het Calvijn College te Middelburg de huiswerkklas. In februari 2020 is daar de locatie aan de Appelstraat in Krabbendijke aan toegevoegd. De huiswerkklas richt zich specifiek op het maken en leren van het huiswerk en het leren plannen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan studievaardigheden, zoals samenvatten, mindmappen, woordjes leren en structureren. Hierdoor gaan leerlingen slimmer leren, verbeteren de schoolprestaties en is er thuis geen discussie meer over het huiswerk.

[/one_half]

Tijden

De huiswerkklas wordt georganiseerd op iedere maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13:50 uur tot 16:45 uur. Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn en mogen pas na dat uur vertrekken als ze kunnen aantonen dat het huiswerk voor de volgende dag naar behoren is gemaakt.

Contact

Middelburg: Lindsey Bakker
Tel: 06-28948235
e-mail: calvijn@studiepro.nl

Krabbendijke: Laura Sturm
Tel: 06-14818165
e-mail: calvijnappelstraat@studiepro.nl

Aanmelding

Klik hier om uw zoon en/ of dochter direct aan te melden voor de huiswerkklas

Aanmelden

Tarieven

De kosten voor de huiswerkklas zijn € 90,- per maand voor 3 dagen huiswerkklas per week. Deze worden maandelijks achteraf gefactureerd. Voor de tarieven van de overige diensten klikt u hier.

Huiswerkbegeleiding

Wanneer u kiest voor huiswerkbegeleiding komt de leerling één tot vijf middagen per week naar ons kantoor aan de Seissingel in Middelburg. Hier werken we in klein groepsverband aan: Werken aan plannen, structuur, leren leren, discipline en motivatie

  • Leren Plannen
  • Het structureren van huiswerk.
  • Discipline
  • Motivatie
  • Maak- en leerwerk
  • Leren, Leren

Via ons online leerling volgsysteem wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de leerling.

Examenbegeleiding

De examenbegeleiding is bedoeld  voor alle leerlingen die in hun examenjaar zitten. Tijdens de begeleiding werken we één tot vijf middagen in de week aan het oefenen met examenvragen. Er wordt hierbij extra aandacht geschonken aan moeilijke vakken en daarnaast werken we aan het leren plannen, structureren en discipline en motivatie. Via ons online leerling  volgsysteem houden we u op de hoogte van de vorderingen, middels dagelijks verslag.

Bijles

Tijdens de bijlessen wordt er gewerkt aan de achterstanden van de leerling. Één op één wordt er minimaal 1 uur per week samen met de docent gekeken naar de lesstof en wordt deze geoefend en doorgenomen. De leerling krijgt de kans zijn vragen goed uitgelegd te krijgen en daarbij is er aandacht voor de individuele behoeftes van de leerling. Na elke les ontvangt u verslag van ons in ons online leerling volgsysteem.

Bijlessen kunnen thuis, op school, online of aan de seissingel 100, te Middelburg worden gegeven.

Cursus Leren Leren

Aangezien iedere leerling zijn eigen leerstijl moet ontdekken en lesstof bij iedere leerling anders in zijn of haar hersenen wordt verwerkt, wordt er in de eerste les aandacht besteed aan informatieverwerking en wat daarop van invloed is. Vervolgens wordt er gewerkt aan: Leerstijl, Leerstrategie, Concentratie, Motivatie, Plannen en organiseren en Evalueren. Tijdens deze cursus ontdekt de leerling welke manier van leren bij hem/haar past en hoe hij deze het beste in kan zetten.

Faalangst Reductie

StudiePro heeft een faalangst reductie training ontwikkeld voor middelbare school leerlingen, waarin er wordt geleerd hoe je met faalangst en examenvrees omgaat.

In deze training gaan we niet met leerstof aan de slag, maar met de oorzaak van de angst voor een toets, presentatie of examen. Vaak blijkt deze oorzaak te liggen in de gedachten die een leerling heeft over een van deze punten. Door middel van de training leert een leerling deze negatieve gedachten om te zetten in positieve waardoor het gevoel over het voorbereiden van een toets of het maken van de toets verandert. Dit resulteert vaak direct in minder zenuwen, minder black-outs en betere schoolresultaten.