Huiswerkbegeleiding Terneuzen

Leerlingen van het Lodewijk College kunnen bij StudiePro terecht voor huiswerkbegeleiding Terneuzen.

Binnenkort kunnen leerlingen uit Terneuzen op beide locaties van het Lodewijkcollege terecht voor de huiswerkklas. Deze richt zich met name op het maken van het huiswerk en leren plannen. Studievaardigheden, zoals mindmappen, samenvatten, woordjes leren, structureren en leren concentreren worden ook aangeboden. Hierdoor verbeteren de schoolresultaten en is er thuis geen discussie meer over huiswerk.

Huiswerkbegeleding Terneuzen

Tijden

De huiswerkklas wordt georganiseerd op iedere maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13:50 uur tot 16:30 uur. Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn en mogen pas na dat uur vertrekken als ze kunnen aantonen dat het huiswerk voor de volgende dag naar behoren is gemaakt.

Contact

Peter Romeijn
Tel: 06-14818164
e-mail: lodewijkoudevaart@studiepro.nl of lodewijkzeldenrustlaan@studiepro.nl

Aanmelding

Klik hier om uw zoon en/ of dochter direct aan te melden voor de huiswerkklas

Aanmelden

Examenbegeleiding

In het examenjaar kunnen leerlingen uit Terneuzen ook bij StudiePro terecht voor examenbegeleiding of examentraining. Deze begeleiding wordt online aangeboden in ons online klaslokaal. Hierbij werken wij samen met Virtuwijs. Tijdens de begeleiding  oefenen we met examenvragen, maken een SE/CE planning en is er aandacht voor jouw moeilijke vakken. Daarnaast is er natuurlijk tijd om het gewone maak en leerwerk te maken en kunnen er vragen worden gesteld over het sectorwerkstuk of profielwerkstuk. Hierdoor krijg uw zoon of dochter  meer zelfvertrouwen en gaan ze met de juiste kennis het examen in. Middels ons online volgsysteem kunt u op de hoogte blijven van de vorderingen van de uw zoon of dochter.

Bijles

Naast huiswerkbegeleiding Terneuzen kan het zijn dat je soms moeite hebt met één of twee vakken. Voor deze vakken is het goed om dan (tijdelijk) bijles te nemen. Tijdens de bijles werk je één op één aan jouw moeilijke vakken. Hierdoor kun je achterstanden inhalen, extra hulp en uitleg krijgen over de stof en  het structureren van het maak- en leerwerk.  Er wordt minimaal één uur per week aan deze vakken besteed, zodat de leerling de stof steeds beter gaat begrijpen. Na elke les ontvangt u verslag van ons in ons online leerling volgsysteem.

Bijlessen vinden voornamelijk online plaats in ons online klaslokaal. Wilt u zien hoe deze eruit ziet maak dan snel een afspraak!

Cursus Leren Leren

Leren is voor iedereen anders. De een leert graag met muziek, de volgende schrijft alles op en weer een ander wil alles schematisch uitgewerkt zien. Leer je met je handen? Wil je de stof nog eens horen? Heb je beeldmateriaal nodig? Iedereen heeft zijn eigen leerstijl, maar wat is die van jou? Hier werken we tijdens de cursus leren, leren aan. We hebben aandacht voor de persoonlijke leerstijl voor de leerling en werken aan concentratie, motivatie en plannen en organiseren.

Faalangst Reductie

Faalangst! Een angst waar veel mensen in meer of mindere maten in hun leven mee te maken krijgen. De angst om te voldoen aan gestelde verwachtingen. Wanneer deze angst je belemmert bij het maken van toetsen of het geven van presentaties is het belangrijk hier iets mee te doen. Tijdens deze training bekijken we waar het gevoel van deze angst vandaan komt. Vaak komt dit voor uit negatieve gedachtes die de overhand nemen, tijdens de training proberen we deze negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten en op die manier meer rust in het hoofd van de leerling te brengen. Dit resulteert vaak in betere cijfers en een hoger zelfvertrouwen.