StudiePro locatie in
Goes

Ostrea Lyceum

studiepro bij u in de buurt

StudiePro is de plek waar leerlingen van alle middelbare scholen uit Zeeland terecht kunnen voor huiswerkbegeleiding, bijlessen en trainingen op allerlei gebieden. Wij helpen leerlingen graag bij het verbeteren van schoolresultaten.
U kunt StudiePro vinden op verschillende locaties, waar wij leerlingen in een rustige, huiselijke en inspirerende leeromgeving begeleiden bij het leren leren en plannen. Waar we ze helpen discipline en motivatie te krijgen bij hun schoolwerk en waar ze meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen. Bevoegde, gemotiveerde docenten staan klaar om vakinhoudelijke uitleg te geven waar nodig, het maakwerk te controleren en het leerwerk te overhoren.
StudiePro werkt met een leerling volgsysteem. Hier blijft u als ouder/verzorger op de hoogte van geboekte vorderingen en gemaakte afspraken. U kunt de planningen inzien en bijhouden wat er van uw zoon en/of dochter verwacht wordt.
Zo verbeteren de schoolprestaties en het zelfvertrouwen en zijn er thuis geen discussies en/of stress meer over huiswerk!

Alle Diensten

Huiswerkbegeleiding

Wanneer u kiest voor huiswerkbegeleiding komt de leerling één tot vijf middagen per week naar ons kantoor aan de Seissingel in Middelburg. Hier werken we in klein groepsverband aan: Werken aan plannen, structuur, leren leren, discipline en motivatie Leren Plannen Het structureren van huiswerk. Discipline Motivatie Maak- en leerwerk Leren, Leren Via ons online leerling volgsysteem wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de leerling.

Examenbegeleiding

De examenbegeleiding is bedoeld voor alle leerlingen die in hun examenjaar zitten. Tijdens de begeleiding werken we één tot vijf middagen in de week aan het oefenen met examenvragen. Er wordt hierbij extra aandacht geschonken aan moeilijke vakken en daarnaast werken we aan het leren plannen, structureren en discipline en motivatie. Via ons online leerling volgsysteem houden we u op de hoogte van de vorderingen, middels dagelijks verslag.

Bijles

Tijdens de bijlessen wordt er gewerkt aan de achterstanden van de leerling. Één op één wordt er minimaal 1 uur per week samen met de docent gekeken naar de lesstof en wordt deze geoefend en doorgenomen. De leerling krijgt de kans zijn vragen goed uitgelegd te krijgen en daarbij is er aandacht voor de individuele behoeftes van de leerling. Na elke les ontvangt u verslag van ons in ons online leerling volgsysteem. Bijlessen kunnen thuis, op school, online of aan de seissingel 100, te Middelburg worden gegeven.

Cursus Leren Leren

Aangezien iedere leerling zijn eigen leerstijl moet ontdekken en lesstof bij iedere leerling anders in zijn of haar hersenen wordt verwerkt, wordt er in de eerste les aandacht besteed aan informatieverwerking en wat daarop van invloed is. Vervolgens wordt er gewerkt aan: Leerstijl, Leerstrategie, Concentratie, Motivatie, Plannen en organiseren en Evalueren. Tijdens deze cursus ontdekt de leerling welke manier van leren bij hem/haar past en hoe hij deze het beste in kan zetten.

Faalangst Reductie

StudiePro heeft een faalangst reductie training ontwikkeld voor middelbare school leerlingen, waarin er wordt geleerd hoe je met faalangst en examenvrees omgaat. In deze training gaan we niet met leerstof aan de slag, maar met de oorzaak van de angst voor een toets, presentatie of examen. Vaak blijkt deze oorzaak te liggen in de gedachten die een leerling heeft over een van deze punten. Door middel van de training leert een leerling deze negatieve gedachten om te zetten in positieve waardoor het gevoel over het voorbereiden van een toets of het maken van de toets verandert. Dit resulteert vaak direct in minder zenuwen, minder black-outs en betere schoolresultaten.
Online Begeleiding Virtuwijs

Online Begeleiding

Bij Virtuwijs kunnen leerlingen terecht voor online huiswerkbegeleiding en bijles. Daarnaast bieden wij de unieke mogelijkheid van online huiswerkhulp on demand (Eerste Hulp Bij Huiswerk). Loopt uw zoon of dochter vast bij het maken van het huiswerk, dan helpt een van onze coaches ze direct online verder. Wij geven persoonlijke huiswerkhulp thuis, waar en wanneer uw zoon of dochter dit nodig heeft, voor alle vakken en op elk niveau.

Weet u nog niet precies welke dienst het beste bij uw zoon en/ of dochter past? Vraag dan vrijblijvend een intakegesprek aan!