Huiswerkklas Pontes Goes

De Huiswerkklas vindt plaats op het Pontes in Goes.
Leerlingen van het Pontes oranjeweg en Pontes bergwerg kunnen deelnemen aan de huiswerkklas.

Bij binnenkomst krijgen de leerlingen iets te drinken met wat lekkers erbij. Daarna wordt er in alle rust, geconcentreerd aan het huiswerk gewerkt. Leerlingen werken 3 tot 4 dagen in de week aan het maken, leren, plannen en structureren van het huiswerk. Samen met de leerling wordt er gewerkt aan het maak-en leerwerk voor de volgende dag en worden er goede leerplanningen gemaakt.

Tijden

De huiswerkklas wordt dagelijks (maandag- donderdag)georganiseerd van 14:15 uur tot 16:45 uur. Leerlingen zijn verplicht minimaal één uur aanwezig te zijn en mogen pas na dat uur vertrekken als ze kunnen aantonen dat het huiswerk voor de volgende dag naar behoren is gemaakt.

Contact

Tel: 0118-226092
email:pontesgoes@studiepro.nl

Aanmelden

Klik hier om uw zoon en/ of dochter direct aan te melden voor de huiswerkklas

Aanmelden Huiswerkklas

Huiswerkbegeleiding

Wanneer u kiest voor huiswerkbegeleiding komt de leerling één tot vijf middagen per week naar ons kantoor aan de Oostwal 1 in Goes. Hier werken we in klein groepsverband aan:

  • Leren Plannen
  • Het structureren van huiswerk.
  • Discipline
  • Motivatie
  • Maak- en leerwerk
  • Leren, Leren
  • Overhoren

Via ons online leerling volgsysteem wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen van de leerling.

Examenbegeleiding

De examenbegeleiding is bedoeld  voor alle leerlingen die in hun examenjaar zitten. Tijdens de begeleiding werken we één tot vijf middagen in de week aan het oefenen met examenvragen. Er wordt hierbij extra aandacht geschonken aan moeilijke vakken en daarnaast werken we aan het leren plannen, structureren en discipline en motivatie. Via ons online leerling  volgsysteem houden we u op de hoogte van de vorderingen, middels dagelijks verslag.

Bijles

Tijdens de bijlessen wordt er gewerkt aan de achterstanden van de leerling. Één op één wordt er minimaal 1 uur per week samen met de docent gekeken naar de lesstof en wordt deze geoefend en doorgenomen. De leerling krijgt de kans zijn vragen goed uitgelegd te krijgen en daarbij is er aandacht voor de individuele behoeftes van de leerling. Na elke les ontvangt u verslag van ons in ons online leerling volgsysteem.

Bijlessen kunnen thuis, op school, online of aan de seissingel 100, te Middelburg of aan de oostwal 1 in Goes worden gegeven.

Cursus Leren Leren

Aangezien iedere leerling zijn eigen leerstijl moet ontdekken en lesstof bij iedere leerling anders in zijn of haar hersenen wordt verwerkt, wordt er in de eerste les aandacht besteed aan informatieverwerking en wat daarop van invloed is. Vervolgens wordt er gewerkt aan: Leerstijl, Leerstrategie, Concentratie, Motivatie, Plannen en organiseren en Evalueren. Tijdens deze cursus ontdekt de leerling welke manier van leren bij hem/haar past en hoe hij deze het beste in kan zetten.

Faalangst Reductie

StudiePro heeft een faalangst reductie training ontwikkeld voor middelbare school leerlingen, waarin er wordt geleerd hoe je met faalangst en examenvrees omgaat.

In deze training gaan we niet met leerstof aan de slag, maar met de oorzaak van de angst voor een toets, presentatie of examen. Vaak blijkt deze oorzaak te liggen in de gedachten die een leerling heeft over een van deze punten. Door middel van de training leert een leerling deze negatieve gedachten om te zetten in positieve waardoor het gevoel over het voorbereiden van een toets of het maken van de toets verandert. Dit resulteert vaak direct in minder zenuwen, minder black-outs en betere schoolresultaten.