‘’Wie wilt er nu na schooltijd langer blijven, terwijl je ook lekker naar huis kan?’’

WhatsApp Image 2022-11-15 at 11.43.58

Vandaag een verhaal van Bettine.

Bettine woont samen met haar man in Goes. In Goes werkt ze als locatiecoördinator en als huiswerkbegeleider aan de Wijngaardstraat. In haar vrije tijd vindt Bettine het leuk om te gaan
zwemmen of om lekker uit eten te gaan met vrienden en familie.

Dit schooljaar sta ik als vaste begeleider in de huiswerkbegeleiding aan de Wijngaardstraat.
Vorig schooljaar heb ik een periode ingevallen in een huiswerkklas. Bij binnenkomst waren niet alle leerlingen even gemotiveerd, want ze gaven aan: ‘’Wie wilt er nu na schooltijd langer blijven, terwijl je ook lekker naar huis kan?’’
Wanneer leerlingen dit aangeven, probeer ik altijd met ze in gesprek te gaan. Kijk eens naar het huiswerk dat je hebt. Lukt het jou om dit thuis te maken, waar je ook de afleiding hebt van series kijken of gamen? Vaak heb je thuis veel leukere dingen te doen, waardoor het lijkt alsof je veel langer met je huiswerk bezig bent. In de huiswerkklas (of begeleiding) zijn deze afleidingen er niet en ben je meestal binnen één of twee uur klaar met je huiswerk. Daarna heb je de hele avond nog om leuke dingen te doen en om te ontspannen.

Toen ik hen later nogmaals vroeg wat ze van de huiswerkklas vonden, gaven ze aan het stiekem best fijn te vinden. Ze hadden nu na schooltijd meer ruimte over voor hun hobby of bijbaan, zonder dat hun cijfers erop achteruit gingen. Sommige leerlingen bleven zelfs de hele middag huiswerk maken, zodat ze de dag daarna vrij waren.
Deze huiswerkklas is dit schooljaar weer begonnen. Ik heb even tussen de leerlingenlijst gespiekt en zag dat een deel van de leerlingen die er vorig jaar niet zoveel zin in hadden, zich toch weer hebben aangemeld voor de huiswerkklas dit schooljaar!