Examentraining

Examens voorbereiden is voor veel leerlingen lastig. Door de grote hoeveelheid leerstof is het voor veel leerlingen moeilijk een goede planning te maken en zich daar ook aan te houden. Tijdens de examenbegeleiding bij StudiePro ontwikkelen we samen met de leerling een examenplan op maat en zorgen we dat deze gevolgd wordt. Eindexamenkandidaten werken bij StudiePro 1 tot 4 middagen per week onder begeleiding aan de verschillende examenonderdelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk examenbegeleiding enkel in 1 of 2 vakken te krijgen of voor het gehele examenprogramma.

Naast vakinhoudelijke hulp wordt er geoefend met proefexamens, zodat de vraagstelling eigen wordt. Per vakgebied staat er een docent klaar om vragen te beantwoorden en het leerwerk te overhoren. Op deze manier gaan leerlingen goed voorbereid het examen in en slagen ze zonder stress.

examentraining Zeeland
examentraining Zeeland

Starten is mogelijk vanaf het begin van het schooljaar tot en met begin mei. Wij raden aan minimaal in maart/ april te starten zodat er voldoende tijd is om goed voorbereid de examens te maken. Afhankelijk van eerder behaalde resultaten, datum van aanmelding en wensen wordt er gekozen voor 1 tot 4 middagen per week.

Alle (eind) examen leerlingen vwo, havo, mavo, vmbo b/k (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

De examentraining wordt gegeven in het kantoor van StudiePro aan de Seissingel 100, te Middelburg (Walcheren, Zeeland),
of online vanuit huis via onze partner Virtuwijs

 1 dag p/w 120 p/m
2 dagen p/w 215 p/m
3 dagen p/w 260 p/m
4 dagen p/w 320 p/m

Procesexamen

We beginnen met een intakegesprek waarbij er gekeken wordt naar eerder behaalde school/ examenresultaten en waarbij aandachtvakken en probleemgebieden worden besproken. Hierop wordt in overleg de frequentie van de begeleiding afgestemd.

Naar aanleiding van het intakegesprek wordt er samen met de examenkandidaat een individuele examenplanning ontwikkeld, waarbij aandachtvakken extra aandacht krijgen en er ruim op tijd begonnen wordt met het samenvatten, leren en herhalen van de examenstof.
Een leerling komt een tot vijf middagen per week na schooltijd naar StudiePro om onder begeleiding van ervaren docenten en begeleiders de (school)examens voor te bereiden. Iedere leerling werkt aan de hand van zijn of haar persoonlijke schema: een gestructureerde planning in ons online volgsysteem van de werkzaamheden ten behoeve van de tentamens en examens. Daarbij wordt rekening gehouden met vakken die misschien extra problemen kunnen opleveren. Bij StudiePro werken examenleerlingen dagelijks vooruit aan hun schoolonderzoeken en het CSE, hierdoor bereiden ze zich op basis van een lange-termijnplanning en herhaling voor op het examen.
De voortgang die wordt geboekt en de afspraken die worden gemaakt kunt u als ouder eenvoudig inzien en bijhouden doormiddel van ons leerling volgsysteem. Tevens ontvangt u wekelijks een duidelijk overzicht over maak en leerwerk voor de volgende week. Zo bent u altijd goed op de hoogte van wat er van uw zoon en/ of dochter wordt verwacht.
Regelmatig evalueren wij met u en uw zoon/ en of dochter en wordt indien noodzakelijk de begeleiding tijdig bijgestuurd.

ButtonGroenMeldAan

Onze oudste zoon was voor de herfstvakantie totaal in paniek. Hij moest een toets maken die meetelde voor zijn examen dit jaar. Ik had nog nooit van studiePro gehoord, maar via via kwam ik achter jullie mailadres. Hij kon gelijk komen en haalde het hoogste cijfer van de klas!
Stefanie
Mijn zoon is geslaagd met goede cijfers! Bedankt Studiepro!!
Mirjam
Dank je wel StudiePro voor de geweldige begeleiding en bijlessen! Mijn kinderen zijn geslaagd met prachtige cijfers!! Komend schooljaar (HAVO en HBO) komen ze zeker terug!
Petra Burgers